İşlemci tabanlı bir oyun için ekran kartı olmadan da rahat FPS'ler alabildiğimiz nadir oyunlardan birisi Valorant. Ancak sadece işlemcide olay bitmiyor. Sabit ve yüksek FPS'de alabilmek önemli. O yüzden Valorant sistem gereksinimleri hazırladım. Aylık oyuncusu çok fazla olduğu için, en çok sorulan FPS oyunlardan biri nede olsa.
Bu oyun aylık 1 milyon 686 bin kişi tarafından oynanıyor. Katılmaya niyetiniz varsa önce Valorant sistem gereksinimleri rehberini inceleyin. Hangi donanım ile kaç FPS alabilirsiniz, tavsiyeler neler hepsini tek tek birleştirdim.
Bu tanım doğru. Valorant sistem gereksinimleri için en önemli bileşen işlemcidir. Ekran kartı biraz daha ikincil planda kalır.
İşlemciniz ne kadar iyi olursa, o kadar fazla FPS alabilirsiniz. Sistem toplama videolarında da Valorant tarafında en çok dikkat ettiğim kısımdır.
Mesela bir örnek göstereyim;
Riot Games der ki; “144 FPS ve üzeri almak istiyorsan işlemcini Intel i5-9700F veya AMD Ryzen 5 2600X yapman lazım.”
Her ne kadar güncel işlemciler olmasalar da 8 çekirdekli ve 12MB L3 ön belleğe sahip işlemci istiyor yani.
DİP NOT: Eğer Windows 11 ile Valorant oynayacaksanız, önce TPM 2.0 ve UEFI Secure Boot ayarlamanız gerekiyor.
Bunun için de bilgisayarınızın BIOS ayarlarını kontrol etmelisiniz. Yoksa oyuna giremiyorsunuz.
Yukarıdaki Valorant sistem gereksinimleri için dikkat ederseniz ekran kartları hep düşük tutuluyor. Sadece bu oyuna odaklandıysanız ve bütçeniz çok kısıtlıysa, önce işlemciyi yüksek almaya çalışın.
PC sürümünü yıllardır oynuyoruz. Ancak sonradan Riot Games güncelleme getirerek konsol üzerinde de Valorant oynanabilir hale getirdi.
Hatta son güncellemeleri yaptı. Artık Playstation 5 ve Xbox Series ile de oynayabiliyoruz.
Eğer Valorant sistem gereksinimleri ile alakalı sorularınız varsa, lütfen yorumlara yazın. Hatta bilgisayarınızın özelliklerini belirtin. Ortalama kaç FPS alacağınızı size yazayım.
Bu gönderi en son şu tarihte değiştirilmiştir %s = human-readable time difference 11:37 pm