2024 2.Çeyrek En Çok Satan Akıllı Telefonların Listesi Açıklandı

Markaların satış stratejileri bu sene farklı işleyecek gibi. Zira en çok satan akıllı telefonlar 2.çeyrek listesi hakimiyet olarak iki markaya bağlı olsa da, küçülen pazar ve Çin'in Apple'ı tercih etmemeye başlaması dengeleri değiştirecek.

Küresel pazarda en çok satan akıllı telefonların listesi sık sık güncelleniyor. 2.çeyrek ise Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsıyor. Firmalar birbiri ile bu kadar rekabet halindeyken, listenin başında Apple ve Samsung var. Ancak geri gelen bir kaç sürpriz isim görüyoruz.

En Çok Satan Akıllı Telefonlar 2.Çeyrek Karşılaştırması

Aşağıdaki araştırma raporuna göz attığımızda Q2 2024 ve Q2 2023 yıllarını görüyoruz. Yani geçen sene aynı tarihlere göre, bu sene hangi akıllı telefonlar en çok satan listesine girmiş

en cok satan akilli telefonlar 2 ceyrek
En çok satan akıllı telefonlar 2.çeyrek

Apple iPhone 15 serisi ilk 3 sırayı kapatmış durumda. Geçen sene de benzer bir tablo çizilmiş. Ancak bu sene çok farklı olacağını düşünüyorum çünkü iPhone 16 çok eleştirildi. Hatırlarsanız 60Hz ekrandan dolayı baya yerden yere vuruluyor.

Listenin devamında Samsung Galaxy A15 5G bulunurken, geçen sene de Samsung Galaxy A14 4G modeli tercih edilmiş. İlginçtir Samsung’un amiral gemisi bu sene listenin son sıralarında bulunuyor.

Sosyal medyada kamerası ile büyük PR çalışmaları yapılan telefon için sanırım beklenen oluşmamış. Türkiye’de 56 bin TL civarında fiyat etiketine sahip.

Apple’ın Toplam Satış Hacmi Azalıyor

Rapora göre Apple’ın toplam satış hacmi, satış payı bakımından incelendiğinde ilk 10 listeye katkısı yıllık bazda çok azalmış. PRO serisinin satış hacmi ve yıllık payı ise artmış.

Yani kullanıcılar Apple’ın düz modellerinin alınmaması gerektiğini, iPhone Pro serisinin tercih edilmesi gerektiğini düşünürken, fiyat anlamında oralara yaklaşamayanlar ise farklı markalara kaymak durumunda kalmış.

en cok satan telefonlarin listesi 2024

Listenin Kralı Samsung Galaxy A15 5G Olabilir

Henüz Galaxy A15 5G versiyonu ülkemizde satılmasa da, yurt dışında çok popüler. Geçen sene de dikkat ederseniz 4G versiyonu listenin 5.sırasında yer alıyor. Orta segmentin popüler ve stabil cihazlarından birisi.

Listedeki diğer iki Samsung modeli de A serisinden oluşuyor. Yani aslında küresel telefon satış rakamlarında ilk 10 Apple ve Samsung kapışmasından oluşuyor. Burada karlı olan şirket Apple. Çünkü satış rakamları çok yüksek olmasına karşın, tercih edilebilirliği yüksek.

Yani Samsung belki de 20 tane Galaxy A15 5G satarak bir iPhone 15 Pro Max üzerinden elde edilen kâr rakamlarını yakalayabilir. Listenin üst kısımlarında S24 Ultra olsaydı, bu yorumu tabii ki yapmayacaktım.

Xiaomi Listedeki Tek Rakip Marka

Xiaomi, en çok satan akıllı telefonlar 2.çeyrek listesinin sürpriz ismi oldu. Sekizinci sırada Redmi 13C 4G modeli bulunurken, geçtiğimiz sene selefi Redmi 12C 10.sırada yer alıyordu.

Ülkemizde de bu markanın fiyat/performans segmentinde kalması nedeniyle çok sattığını biliyoruz. Hatta 4G olmayan versiyonu 7.789 TL’den satılıyor.

xiaomi redmi 13c

Tabloya yukarıdan geniş bir açı ile bakacak olursak, 2024’ün 2.çeyreğindeki premium telefon sayısının 5 adet olduğunu, ve küresel pazarda %1.5 satış rakamlarının düştüğünü görüyoruz.

Bu durumun en büyük etkisi, Amerika’nın iPhone 15 serisinde başlattığı Çin politikaları oldu tabii ki. Apple Çin’de pazar kaybetmeye devam ederken, bu sene çok daha kötü tablolar ile karşılaşacağımızı düşünüyorum.

Artık Çin pazarı Apple telefon almak yerine, Huawei premium modellere yönelmeyi tercih ediyor. Şuan 2.çeyrek listesinde bulunmayan telefonların, son çeyrekte yükseleceğini düşünüyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Başlıklar
Taner AYDOS
Taner AYDOS
Genel Yayın Yönetmeni